tirsdag 2. februar 2010

Hjelp til jordskjelvofra på Haiti



5-7 klasse på Øyra skule, har hatt ein innsamlingsaksjon der vi har samla inn penger til dei jordskjelvramma i Haiti. På mi gruppe samla vi inn omtrent 6500 kr, og vi gjorde det slik:

Helga rett før vi skulle starte med innsamlinga, produserte vi massevis av armeband, da snakker eg makrame. Vi stilte opp på høgskulen med to bord, der vi solgte armeband, smykker og hønseegg frå garden til læraren vår.

Alle smykka gjekk kjempe fort, og vi produsentane, måtte sitte bak disken og produsere der, (dette førte til låke rykkar, og kink i nakken:))
Etter kort tid reiste dei fleste armbanda også, og da hadde vi fått inn kanskje ca 2500 kr (meir eller mindre,) og da kantina på høgskulen fant ut at vi hadde gardsegg til 15 kr, kjøpte dei to kartongar dei og. Neste da solgte vi og litt makrame-tilsaman 1000 kr den dagen.

Til saman har vi i 5-7 på Øyra skule samla inn 21 400,50 kr, og i 7a har vi gitt 6000 ca (dei andre i klassa hadde solgt vaflar og gjort småjobbar)!! Dette vert nok folk på Haiti glad for :D

2 kommentarer:

  1. For oss som har sett armbanda og smykka på nært hand: Veldig fin perleproduksjon :-)

    SvarSlett